Panduan Lazada Delivery

  1. Ejen perlulah berdaftar sendiri dengan Lazada sebagai seller.

  2. Alamat “Seller” di dalam platform Lazada hendaklah dari negeri Selangor dan Kuala Lumpur sahaja. Buat masa ini, sistem pemprosesan Lazada tidak menerima parcel daripada “seller” yang menggunakan alamat dari lain-lain negeri. Sekiranya tetap perlu menggunakan alamat selain Selangor dan Kuala Lumpur, maka penghantaran tersebut tidak boleh menggunakan perkhidmatan Lazada Dropoff.

  3. Untuk penghantaran parcel Lazada melalui khidmat AMniaga, anda perlu memilih pilihan “Lazada Dropoff” di bahagian Shipping Options semasa proses Checkout di platform shop.amniaga.com.

  4. Semasa menghantar pesanan order Lazada di platform shop.amniaga.com, anda tidak perlu memasukkan sekali lagi pilihan syarikat courier, kerana pilihan tersebut telah dibuat di dalam platform Lazada. Pilihan syarikat courier akan tertera secara automatik di dalam Airway Bill (AWB) yang diperolehi daripada platform Lazada.

  5. Tiada sebarang caj tambahan dikenakan untuk penghantaran parcel Lazada.

  6. Ejen diminta melampirkan Airway Bill (AWB) yang diperolehi daripada platform Lazada kepada pihak AMniaga, supaya pesanan tersebut boleh diuruskan untuk proses penghantaran oleh pihak courier yang telah dipilih oleh pelanggan.

  7. Airway Bill (AWB) hendaklah dilampirkan dalam fail berformat PDF. Sebarang lampiran daripada tangkapan kamera atau apa-apa format fail imej yang kabur tidak akan diterima.

  1. Ejen perlu memastikan agar semua maklumat yang tertera pada Airway Bill (AWB) adalah tepat. Pihak AMniaga tidak akan bertanggung jawab terhadap sebarang pertambahan kos atau kerugian yang diakibatkan oleh kesilapan maklumat yang tertera di dalam AWB. Ini kerana pihak AMniaga hanya boleh menggunakan fail AWB yang diterima daripada ejen tanpa sebarang modifikasi.

  2. Sekiranya terdapat masalah berkaitan dengan parcel Lazada yang dikirim, anda perlu berhubung sendiri dengan pihak syarikat courier yang berkenaan untuk membuat sebarang aduan atau mendapatkan penjelasan.

Shopping Cart
  • Your cart is empty.